Sosyal Medya

Güncel

Diyanet’ten Fahri Kur’an Kursu öğreticilerine sevindirici haber

Yıllardır kanayan bir yara haline gelen Fahri Kur’an Kursu öğreticilerinin kadro sorunu çözüme kavuşuyor. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ilk 3 ay içinde 5 bin, 6 ay içinde de 5 bin olmak üzere toplamda 10 bin Fahri Kur’an Kursu öğreticisinin kadroya alınacağının müjdesini verdi.



Kur’an kurslarında din hizmetleri sunma ve toplumu aydınlatma hususlarında kadroluları aratmayacak bilgi, birikim, tecrübe ve beceriye sahip olan Fahri Kur’an Kursu öğreticileri yıllardır maÄŸdur ediliyordu. Kamuda görev almadan önce liyakat hususunda süzgeçten geçen, yeterlilik belgesi yanında çeÅŸitli sınavlardan geçen fahri öğreticileri, atanmayan öğretmenler gibi atama bekliyor. Kur’an Kursu öğreticileri halen, ‘Fahri Statüsü’nde asgari ücretle çalışıyor. 2011 yılından bu güne bu Fahri Kur’an Kursu öğreticilerinin kadro konusunda çok yönlü ÅŸikayetler ve baÅŸvurular yapıldığı halde maalesef bir arpa boyu yol alınamamıştı.

Ancak, Türkiye genelinde sayıları 20 bini aÅŸkın olan Kur’an kursu bayan eÄŸitimcileri temsilcilerinin bir araya gelerek oluÅŸturdukları ‘Atama Bekleyen Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri Ä°stanbul Platformu’nun çabaları sonuç verdi. Platform sözcüleri Ä°mren Soylu, Asiye TahinoÄŸlu, Gülistan Seven, kadro sorununu çözüme kavuÅŸup maÄŸduriyetlerin giderilmesi için Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’le görüştü. Platform üyeleri görüşmede, “Bizler, kadrolu Kur’an Kursu öğreticisi bulunmayan cami ve Kur’an kurslarında görev yapan vekil imamlar, müezzin kayyımlar ve Fahri Kur’an Kursu öğreticileriyiz. Åžu an güncel olan KPSS-DHBT puanlarımızın süreleri geçmeden ve verilmeyen haklarımız için lütfen harekete geçin. Bizler, isteyerek bu mesleÄŸi seçtik ve Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı Ã¼zerinde kadrolu veya sözleÅŸmeli olarak görevlendirme beklemekteyiz” dedi.

İLK ALTI AYDA 10 BİN KADRO SÖZÜ

Platform üyelerini dinleyen Görmez, kadro konusunu BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile görüştüğünü ve ilk 3 ay içinde 5 bin kadro için Maliye Bakanlığı’na yazının gönderildiÄŸini belirtti. Görmez, 6 ay içinde ikinci 5 bin kadro için de çalışmaların sürdüğünü ve bu konuda da gerekli adımların atıldığını bir aksilik olmaması durumunda 6 ay içinde toplam 10 bin Fahri Kur’an Kursu öğreticisinin kadroya alınıp maÄŸduriyetin giderileceÄŸini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.